Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Redenko levert noodkoelers voor WKK

Redenko levert in opdracht van Verkade Klimaat noodkoelers voor WKK!

De glastuinbouw is een van de markten waarin Redenko actief in is. Naast onze voorgeisoleerde leidingen, buffervaten en warmtewisselaars leveren wij hier ook droge koelers. De droge koelers worden hier met name ingezet als noodkoeler in combinatie met de warmte krachtkoppeling (WKK). Wanneer de WKK een overschot aan warmte produceert wordt dit zoveel mogelijk gebufferd in grote buffertanks. In het geval dat ook de buffertank zijn maximum bereikt, wordt de overtollige warmte door middel van de noodkoeler afgevoerd.

Onlangs geleverde projecten in De Lier en Den Hoorn zijn voorzien van 5.5 en 2.8 MW noodkoeling waarin wij naast de noodkoeler uiteraard ook de bijbehorende platenwarmtewisselaar hebben geleverd. De warmtewisselaar zorgt voor een scheiding tussen het glycolcircuit (i.v.m. vorstgevaar) en het watercircuit uit de buffertank.

Door onze expertise en ervaring kunnen wij de optimale combinatie van platenwarmtewisselaar en droge koeler bepalen. Een voordeel voor zowel de installateur als de eindklant.
De droge koelers worden naar specificatie van de klant geproduceerd voorzien van regelkast en andere gewenste opties.