Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Olympic Amsterdam

De voormalige Citroëngebouwen in Amsterdam worden getransformeerd tot multifunctionele accommodaties. The Olympic Amsterdam biedt meer dan 100.000 m2 ruimte om te wonen, werken, winkelen, sporten, feesten en ontspannen.

Voor dit project heeft Redenko 7 stuks demontabele platenwarmtewisselaars met pakkingen mogen leveren voor verwarmen en koelen. Met de warmtewisselaars worden onder andere de twee voormalige Citroëngebouwen op het Stadionplein met elkaar gekoppeld voor warmte en koude levering.

Ook voor het WKO-systeem is een platenwarmtewisselaar geleverd. Deze warmtewisselaar van 1100 kW zorgt voor een optimale warmteoverdracht en hydraulische scheiding tussen de broninstallatie en de gebouwinstallatie.

Om te voorkomen dat de warmte en koudeopwekking door middel van warmtepompen gaat pendelen zijn er 2 stuks buffervaten van elk 3000 liter voor de opslag van warm en koud systeemwater bij ons in opdracht gegeven.

Om het project compleet te maken hebben wij ook nog een V-model droge koeler van 850 kW in opdracht gekregen. Deze energiezuinige droge koeler met 12 stuks EC ventilatoren is tevens door ons voorzien van een extra corrosie werkende coating op het luchtblok. Bij de engineering van de droge koeler bleek dat deze maar een maximale hoogte van 2 meter mocht hebben. In nauw overleg met onze klant en de installatietechnisch adviseur hebben wij dit door middel van diverse aanpassingen kunnen realiseren.