Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Nature’s Heat te Kwintsheul

Het project Nature’s Heat is een gezamenlijk initiatief van negen tuinbouwbedrijven in Kwintsheul, met een gezamenlijke oppervlakte van 51 hectare en zeer uiteenlopende teelten. De warmte uit een geothermische bron wordt in dit project gebruikt om de verschillende bedrijven op een energiezuinige manier van warmte te voorzien. Redenko is in een vroeg stadium betrokken geraakt bij dit project zodat we tijdig onze expertise op het gebied van de warmtewisselaars met de klant konden delen.

Redenko heeft voor dit project 6 stuks warmtewisselaars van APV geleverd met een vermogen variërend van 750 kW tot 3 MW. Voor elke platenwarmtewisselaar zijn ook de isolatiemantels geleverd.
Bij elk tuinbouwbedrijf zorgen deze warmtewisselaars voor de hydraulische scheiding van de primaire installatie met de installatie van het tuinbouwbedrijf.

De warmtewisselaars zijn met meerdere passeringen uitgevoerd vanwege de grote delta T en het gewenste kleine temperatuurverschil tussen de primaire en de secundaire zijde. Tussen de verschillende passeringen zit een unieke, en zeer efficiente scheidingsplaat om het rendement en de warmteoverdracht te verbeteren.

Onze betrokkenheid met projecten gaat ver, en we kunnen desgewenst onze klanten volledig ontzorgen. Voor dit project hebben we de complete levering verzorgt, maar ook het lossen en tevens ook het plaatsen van de warmtewisselaars op de door de klant gewenste locatie in de technische ruimte.
Op deze manier heeft de installateur geen omkijken meer naar het intern transport en kan hij direct beginnen met het aansluiten van het leidingwerk.