Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Geothermie en Biomassa in Oosterland

“13 MW aan warmte”, Geothermie, Biomassa, Redenko levert voor deze duurzame warmtebronnen de warmtewisselaars! Voor het project te Oosterland heeft Redenko 3 stuks warmtewisselaars geleverd met een totaal vermogen van 13 MW aan warmte.

Op deze locatie te Oosterland besparen ze vanaf eind 2018 70% van de fossiele brandstoffen door de kassen te verwarmen via een houtstookinstallatie. Deze installatie gebruikt takken, bladeren en onbewerkt afvalhout van hoveniers en bosbedrijven. Het is een CO2-neutrale manier van verwarmen met biobased materiaal. Dit gebeurt lokaal. Er zijn dus geen grote bossen in groene gebieden bij betrokken.
In een gebied van 200 km maken we gebruik van de lokale biomassa van hoveniers, gemeentes en bosbedrijven. De bedrijven rijden op dit moment nog hun houtresten naar Duitsland. Dat kost transport. Lokaal omzetten naar warmte levert dus dubbel voordeel voor het milieu op! De Houtstook wordt georganiseerd vanuit het samenwerkingsverband DES B.V., bestaande uit VOF Prominent Grevelingen, DT van Noord tomaten en Van Duijn aubergines.