Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Energiecentrale Stadskantoor Heerlen

Eerder deze week heeft Redenko 2 buffervaten van elk 25.000 liter en 2 buffervaten van elk 3.000 liter geleverd voor het Mijnwater project te Heerlen.
De vaten zijn geplaatst in de kelder van het nieuwe stadskantoor te Heerlen en zullen dienen als buffering van het mijnwater systeem.

De buffervaten zijn in nauwe samenwerking met de installateur ontworpen, waarbij met name de enorme benodigde hoeveelheid opslagcapaciteit en de ruimte ter plaatse een uitdaging vormde. Uiteindelijk is er voor gekozen om de opslagcapaciteit te splitsen in 2 vaten van 25.000 liter, beide vaten hebben een doorsnede van 2.4 meter en een lengte van ca. 6.5 meter.
De vaten zijn voorzien van interne buizen om het aanvoer- en retourwater op verschillende plaatsen in de vaten te krijgen.

Mijnwater gebruikt warm water uit de voormalige mijngangen. Deze laagtemperatuurbron, die warmte maar ook koude levert aan woningen, kantoren, winkels en industriële bedrijven, benut ook restwarmte uit de omgeving en zorgt bij minder vraag dat restenergie in daarvoor bestaande, ondergrondse gangen of energiecentrales met buffervaten wordt opgeslagen.