Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Complete levering St. Jansdal Ziekenhuis Harderwijk

Redenko verzorgt weer een mooie complete levering met droge koelers, warmtewisselaars én buffervaten voor St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk!

Redenko heeft in opdracht van Unica onlangs 3 droge koelers, 3 platenwarmtewisselaar én 3 buffervaten geleverd voor de Centrale Energieopwekking van het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Doordat de droge koelers op het dak van het ziekenhuis komen te staan en er rekening gehouden is met de omgeving is er een speciale corrosie beschermende coating op de droge koelers aangebracht. Het gaat hier om droge koelers welke worden ingezet voor de WKO en de noodstroom aggregaat met een vermogen van variërend van 600 – 1000 kW en ca. 12m weke met een hijskraan op het dak zijn neergezet. Voor dit project zijn ook 3 platenwarmtewisselaars geleverd. Eén warmtewisselaar is gekoppeld aan de droge koeler voor het afvoeren van 1270 kW condensorwarmte. De andere 2 wisselaars zijn gekoppeld aan de WKO bron t.b.v. van warmte en koude uitwisseling, waaronder o.a. vrije koeling en warmte- en koude laden.

De buffervaten van 3, 4 en 5.000 liter zijn uitgevoerd met interne bochten en sproeiplaten waardoor er gelaagdheid gecreëerd wordt en zijn af fabriek voorzien van koel- en verwarmingsisolatie, daarnaast zijn deze buffervaten bestand tegen 10 bar werkdruk en zijn volledig op maat geproduceerd. De klant heeft voor dit project 1 aanspreekpunt gehad voor 3 verschillende componenten waardoor er makkelijk geanticipeerd kon worden op bijvoorbeeld logistieke planning.