Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Aardwarmte project “Ammerlaan”

De levering van Redenko in opdracht van Schep Verwarming BV bestaat uit 8 stuks warmtewisselaars van het type Leo 080 Energysaver met vermogens variërend van 1600 tot 5500 kW.

Vanwege de grote gewenste delta T en het kleine temperatuurverschil tussen het primaire en secundaire circuit is hier gekozen voor een warmtewisselaar met meerdere passeringen zodat er een efficiënte warmteoverdracht kan plaatsvinden.

Aardwarmte is warmte die in de aarde zit opgeslagen. Hoe dieper je de aarde in gaat, hoe hoger de temperatuur wordt. Op tien meter onder de grond is het constant tien graden Celsius en daarna wordt het iedere honderd meter drie graden Celsius warmer. Bij Ammerlaan betekent dat op een diepte van 2.100 meter diepte een temperatuur van ruim zeventig graden Celsius.

Het grote voordeel van aardwarmte is, dat de bron in principe onuitputtelijk is. Het afgekoelde water dat terug gepompt wordt, neemt na verloop van tijd weer de oude temperatuur aan door opwarming vanuit de kern van de aarde. Het is heel schone energie. Je hoeft geen fossiele brandstoffen te verbranden en je belast de aarde en het klimaat niet met CO2 uitstoot. Ammerlaan produceert CO2 neutraal en dus heel duurzaam.