Mail ons Bel ons Bezoek ons op LinkedIn Bezoek ons Youtubekanaal

Service & Onderhoud

Warmtewisselaars vervangen, uit elkaar halen weer op locatie in elkaar zetten doen wij met gekwalificeerd personeel dat gecertificeerd is volgens de ASNT SNT-TC-1A en volgens de richtlijnen van de ASTM-E-1417.

HOE GAAN WIJ TE WERK?

In een speciaal ingerichte werkplaats worden de platen met hogedruk en diverse verwarmde chemische baden gereinigd. In een donkere ruimte worden de platen nauwkeurig gecontroleerd op haarscheurtjes en andere defecten met behulp van detectievloeistoffen en UV-licht. Wij beschikken over een oven om de plaat en verlijmde pakking van een uitstekende hechting te voorzien.

Onze werkwijze

1 - Ingangscontrole

Dit houdt onder meer in:
– Demontage van de platenwarmtewisselaar
– Tellen van de platen
– Inventarisatie staat van de warmtewisselaar, platen en pakkingen
– Eerste controle op vervuiling en corrosie

Op basis van deze ingangscontrole kan nadere afstemming nodig zijn en plannen we eventuele vervolgwerkzaamheden in.

2 - Reiniging van de platen

Eerste reiniging
In een speciale afspuitruimte wordt het grofste vuil verwijderd.

Chemische reiniging
Dan worden de platen chemisch gereinigd. Het type reiniging hangt af van het type vervuiling. Vanzelfsprekend volgen we hierbij de veiligheidsmaatregelen.

3 - Drogen & cracktesten

Drogen
Na de reiniging, na de cracktest en voor het aanbrengen van de lijmpakking worden de platen gedroogd in een droogoven.

Cracktesten
We sporen haarscheurtjes en minuscule gaatjes in de platen op volgens een speciaal procedé. Dit doen we met personeel dat gekwalificeerd en gecertificeerd is volgens de ASNT SNT-TC-1A en we voeren het werk uit volgens de richtlijnen van ASTM 1417 ( ook wel ASME V art 6).

4 - Pakkingen & assemblage

Nieuwe pakkingen
Het aanbrengen van (nieuwe) lijm- of clippakkingen gebeurt zeer nauwkeurig. Daarna gaan de platen wederom in de droogoven voor een goede hechting.

Assemblage
Nadat we het frame van de platenwarmtewisselaar hebben opgeknapt, hangen we er het gereinigde platenpakket in waarna de platenwarmtewisselaar wordt gesloten.

5 - Afpersen en nacontrole

Lekken is uitgesloten omdat we de platenwarmtewisselaar voor aflevering afpersen met vloeistof op zijn testdruk. Na grondige nacontrole van elke plaat maken we het platenpakket transportklaar.

6 - Levering

Het gereconditioneerde platenpakket c.q. de platenwarmtewisselaar is nu klaar voor aflevering. In overleg kunnen wij ook de montage op locatie voor je doen.

Bekijk de video!

Binnen enkele minuten weten hoe wij platen van warmtewisselaars reinigen? Klik dan op de video. Heb je vragen? Neem gerust contact op.

Componenten warmtewisselaar


Bij ons vind je een scala aan componenten van warmtewisselaars van SPX/APV en Alfa Laval.
Je bestelt ze via het contactformulier.

Ook kan je bij ons terecht voor:
Platenwarmtewisselaars Pakkingen Clipdichtingen, lijmdichtingen, poortringen/manchetten rubber liners in de materialen NBR, EPDM etc Platen in de materialen RVS, Titanium Frame-componenten en framereparatie

Wedden dat zaken doen met ons energie oplevert?

Laat je adviseren door ons Redenko Energy Team.